Enklere med EHF – fremtiden er nå!

EHF (Elektronisk Handels Format) er et fast definert fakturaformat som gjør at registrering av faktura kan gjøres uten manuell behandling, og på tvers av hvilke økonomisystem du benytter. Vi tror at veksten vil fortsette med rekordfart. Foruten å øke kvalitetene og leveringstiden på faktura, gir det oss samtidig mulighet til å bruke tiden på å hjelpe deg på andre områder med vår kompetanse.

Hva er egentlig EHF?

Kort fortalt er det en tjeneste som er levert av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Dette er det samme direktoratet som har ansvar for Altinn.

Hvert økonomisystem har et eget aksesspunkt i denne tjenesten. Siden alle sender filen på samme format, vil en faktura — sendt fra en leverandør som bruker for eksempel Tripletex — bli distribuert til mottaker basert på organisasjonsnummeret, og da havne hos det aksesspunktet der mottaker er registrert — for eksempel UniØkonomi.

Der er i praksis en fil som sendes mellom to økonomisystemer, og det er dette som heter elektronisk faktura.  Filen leses inn i mottakersystemet med den informasjon som avsender har registrert.   Det trengs derfor ingen manuell behandling av opplysningene.  I klartekst kan man si at punchingen er eliminert.

Antall brukere øker

I desember juni 2014 var det rundt 20.000 bedrifter som hadde registrert seg i løsningen.  I desember 2014 var dette økt til nesten 30.000, og når vi skriver 15. desember 2015 så er nesten 45.000 bedrifter registrert.

Fremtiden er enklere

Vi tror at veksten vil fortsette i rekordfart. Foruten å øke kvaliteten og leveringstiden på faktura, gir det oss muligheten til å bruke vår kompetanse og tid på å hjelpe deg på andre områder.

Vi er kanskje ikke bedre enn andre regnskapsbedrifter på å punche bilag, men vi er sannsynligvis mer opptatt av å gjøre din hverdag enklere.

Ta kontakt med Knut Haddal på tlf. 90583927 eller knut@tindok.no

Del dette innlegget

Leave A Comment