Vitus Reiser AS – En digital suksesshistorie med Xledger og Tind Økonomi

Hvordan skape god lønnsomhet som reiseoperatør, og samtidig være konkurransedyktig på pris?  Svaret er en kombinasjon av organisering, kompetanse og digitalisering!

Vitus Reiser AS er noe så sjeldent som en norsk reisepioner som har lykkes i en kapitalkrevende bransje som er kjent for å ha lave resultatmarginer (2-4%).  Med en omsetning som i 2023 vil passere 250 mnok plasserer selskapet seg blant topp 5 i Norge, med kun få års (normal) drift.  Hvordan er det mulig?

En digital erkjennelse – Xledger valgt som forretningssystem

Det starter med en målsetning om å være heldigital. I praksis betyr det at de ulike fagsystemene i selskapets totale økosystem må kobles sammen til ett.  Som forretningssystem har selskapet selvsagt valgt Xledger.  Systemet dekker selskapets behov på en glimrende måte. Med store transaksjonsvolum, valuta og muligheten for gode spørringer for rapportering til banker og reisegarantifondet, dekker det alle selskapets behov både nå og i fremtiden.

Ulike fagsystem – en systemløsning

Men i alle bransjer er det ulike fagsystemer, og reisebransjen er ikke noe unntak. Hjemmesiden hvor gjestene bestiller reisen må henge sammen med bookingsystemet. Bookingsystemet må være integrert med programvare for betalingsløsninger, og levere omsetningsdata videre til Xledger.  Alt dette må skje i sanntid og uten menneskelig involvering. Teknologiens kapasitet til å ta imot bestillinger er enorm, og gevinsten ved oppskalering går rett på resultatmarginen. Det er vel ingen grunn til å akseptere at resultatmarginen i bransjen skal være 2-4%? Vitus Reiser har hele tiden utfordret etablerte ‘sannheter’, og er i ferd med å sette en ny bransjestandard.

En god infrastruktur er ikke nok

Med teknologien på plass handler det i bunn og grunn om å finne interessante reisemål, planlegge reisene grundig og sette på et rått salgsteam.  Vitus Reiser er superdyktig på dette, samtidig som man ikke går i fellen med å ansette folk i enhver funksjon.  Selskapet velger å kjøpe spesialiserte konsulenter både innen IT drift, strategi, regnskap og økonomistyring. Dette gir fleksibilitet og sikrer tilgang på høyt kvalifisert personell på viktige stabsfunksjoner.  De dyktige og dedikerte medarbeiderne innen operation, kundeservice og salg kan gi full oppmerksomhet til produktet og gjestene.

Med Xledger i ryggen bidrar vi i Tind Økonomi til å skape den suksesshistorien Vitus Reiser har blitt. Men vi er ikke ved veis ende på noen måte. Reisen har nettopp begynt. I Tind Økonomi hjelper vi våre kunder med å lykkes!

Interessert i å vite hva Tind Økonomi kan gjøre for deg?